agenda

HERMAN DE CONINCKPRIJS + PUBLIEKSPRIJS BESTE GEDICHT

HERMAN DE CONINCKPRIJS EN PUBLIEKSPRIJS BESTE GEDICHT VOOR ZING ZING
downloaden poëzieposter


 

Peter Verhelst wint met Zing Zing (Prometheus) de Herman de Coninckprijs 2017 voor de beste dichtbundel. Hij ontvangt een geldprijs van 6000 euro. De prijs werd op 24 januari overhandigd door Luk Lemmens, gedeputeerde Cultuur van de provincie Antwerpen, in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.
Peter Verhelst wint ook de Publieksprijs voor het mooiste gedicht ‘Als je geen contact meer hebt met de dingen’. Het gedicht verschijnt op de Gedichtendagposter, vormgegeven door Herman Houbrechts en is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende boekhandels op 26 januari, Gedichtendag.

De jury bekroont Hannah van Binsbergen met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut voor Kwaad gesternte (Atlas Contact)

Sinds dit jaar is de prijs toegankelijk voor poëzie uit Vlaanderen én Nederland.

Peter Verhelst wint de Herman de Coninckprijs voor de derde keer. Het is de eerste keer dat hij de Publieksprijs wint.

De jury over Zing Zing:
“Een gulle bundel die de zintuigen overrompelt. In gulzige klanken en passionele beelden roept de dichter een vervreemdende wereld op die ondanks haar sprookjesachtige karakter nooit ver van de lezer afstaat. Verhelsts liefdesgedichten zullen veel lezers door elkaar schudden en beroeren zoals de liefde zelf. Wie deze bundel ten volle wil genieten, doet er goed aan de imperatieven uit de titel ter harte te nemen – de welluidende gedichten lenen zich er uitstekend voor.”